Casa Olivella

arquitecte:

Josep Vila

arq. tècnic:

Lluis Talaminos

client:

Rafael Ferrer i Anabel García

empresa constructora:

TAYRO

situació:

C/ Venus 11, Urb. LES COLINES. OLIVELLA

superfície:

250 m2

pressupost:

240.000 €

projecte:

2006

Es un terreny rocós amb una forta pendent nord-sud és el principal argument per justificar la proposta i convertir en favorable aquells motius que en un principi podrien resultar els handicaps del solar.
Així, el projecte s’ordena de la següent manera:
-situar totes les dependencies de dia,amb les millors vistes i orientació(sud)
-separar l’edifici del terreny per convertir la part posterior en un pati anglès natural que permeti disfrutar de les roques i la vegetació des de totes les zones de pas i banys guanyant il·luminació, ventil.lació però alhora privacitat.
-Situar aparcament i piscina al davant de l’edificació per tal de augmentar la superfície plana útil de la planta baixa.
-Deixar la planta superior únicament com a suport de l’habitatge col·locant-t’hi l’estudi i cambra de convidats.
Amb totes aquestes premisses, plantegem un edifici format per una pell continua on l’habitatge s’enretira cap dins buscant protecció i ombra i deixant que aquesta pell configuri la imatge global de la construcció.

Es un terreny rocós amb una forta pendent nord-sud és el principal argument per justificar la proposta i convertir en favorable aquells motius que en un principi podrien resultar els handicaps del solar.Així, el projecte s’ordena de la següent manera:-situar totes les dependencies de dia,amb les millors vistes i orientació(sud)-separar l’edifici del terreny per convertir la part posterior en un pati anglès natural que permeti disfrutar de les roques i la vegetació des de totes les zones de pas i banys guanyant il·luminació, ventil.lació però alhora privacitat.-Situar aparcament i piscina al davant de l’edificació per tal de augmentar la superfície plana útil de la planta baixa.-Deixar la planta superior únicament com a suport de l’habitatge col·locant-t’hi l’estudi i cambra de convidats.Amb totes aquestes premisses, plantegem un edifici format per una pell continua on l’habitatge s’enretira cap dins buscant protecció i ombra i deixant que aquesta pell configuri la imatge global de la construcció.