35 Habitatges a Tarrega

arquitecte:

Josep Vila

Elisabet Ferrer

arq. tècnic:

Marc Arregui

client:

FBex Promo Inmobiliaria

empresa constructora:

Ploder Uicesa

situació:

C/. Guardia Civil 14. Tàrrega.

LLeida

superfície:

4620 m2

pressupost:

3.185.000 €

projecte:

2007

execució:

2009

Es planteja la col·locació de 9 habitatges per planta dels quals set seran de 3 habitacions, 2 banys i cuina independent i els altres dos de 2 habitacions, 1 bany i cuina oberta al menjador.
L’edifici queda situat a les afores del nucli urbà, així, en aquest cas i donat la poca alçada de l’edificació, s’ha volgut emfatitzar la component horitzontal per sobre la vertical evitant trencaments del volum i presentant l’edifici com una única pastilla recolzada sobre el sòcol de la planta baixa.
Les obertures es presenten amb un llenguatge diferent segons la façana que es tracta.
La façana lateral (llarga) es presenta com una successió de capses alineades tant horitzontalment com verticalment i retallades per les zones de bogada.
Al tester (façana curta) ,la pastilla vola i es desplaça respecte el sòcol per emfatitzar-se més i alhora gira i canvia la tipologia de forat passant a ser horitzontals. Igualment, el joc desplaçat de la pastilla es remarca mes amb l’escletxa d’estenedors de la mateixa façana  lateral.
Donat que nomes tenim dues façanes ventilables, el bloc queda perforat per quatre patis   que ens serveixen per donar llum i ventil.lació als dormitoris.