Centre Cultural i escola de música a Ferreries

arquitecte:

Josep Vila

Giovanna Carnevali

colaboradors:

Taller de Ingenieria Ambiental

client:

Ajuntament de Ferreries

situació:

Ctra. Principal Ferreries. Menorca

superfície:

2.500 m2

pressupost:

2.000.000 €

projecte:

2003

El projecte s’ordena a través d’una sèrie de cossos amb forma de falca que es van adaptant a la geometria del solar deixant al costat superior i encastat al terreny la sala d’actes, auditori…i situant al costat del carrer el volum del bar i aules molt més relacionades amb l’exterior.

L’auditori, al igual que el hall-foyer permet una doble relació amb l’espai exterior i a l’estiu l’escenari pot girar 180º i transformar-se en un auditori exterior en relació amb el bosc.

El solar esta situat a la vessant lateral de la carretera general de Maó a Ciutadella. El terreny te un fort pendent de gairebé 10 metres de desnivell.

El projecte parteix de la intenció d’integrar l’espai exterior amb l’interior i aconseguir transformant l’espai més viscut i de relació en un gran carrer interior de connexió de l’espai exterior públic amb l’espai exterior privat.

Aquest espai alhora es l’eix vertebrador de totes les relacions visuals o funcionals del mateix edifici.