Showroom ZIMERIX

arquitecte:

Elisabet Ferrer Josep Vila

client:

ZIMERIX, SL

situació:

C/. Nàpols 175. Barcelona

superfície:

140 m2

pressupost:

120.000 €

projecte:

2012

execució:

Pendent adjudicació

Les obres es situen en  l’interior d’un local situat en planta primera que té una superfície interior útil aproximada d’uns 140m2. El local té accés des del nucli de comunicacions interior de l’edifici on hi ha situada l’escala d’un tram i  l’ascensor.
El local actual és un espai gairebé diàfan amb una petita oficina a l’accés, una gran sala rodona d’exposició, un despatx i un petit magatzem i un lavabo.  El local disposa d’una façana al carrer Nàpols de 14 ml de longitud amb 4 finestres de gran tamany que permeten la il·luminació i la ventilació.
La intenció del propietari és donar una nova imatge més actual i moderna al local.
El programa funcional o de necessitats de l’encàrrec està format per:
-un despatx per a 3 persones -2 sales d’expocisió de sabates tipus showroom-un magatzem-un aseo-un rebedor-un petit apartament independent amb una cuina i un bany.
La proposta situa el petit apartament just a l’accés aprofitant la única finestra que dona al pati interior d’illa, i dona preferència al despatx i al showroom que s’obren cap a les 4 finestres a carrer.
El showroom s’organitza a partir d’uns mobles-expositors que distribueixen l’espai creant diferents zones, sempre amb una percepció general de l’espai ja que aquests no arriben al sostre. L’espai s’obre cap a la façana a carrer emfatitzant-la enmarcant els grans finestrals. El terra, continu, també s’entrega en aquesta façana a través d’uns graons del mateix material, que seran alhora expositors.